http://www.wereldvanmorgen.nl/bekijken_uitzendingen.php
logo

Wat is de grootste liefde?

08 mei 2019Gerald Weston

"Love Story" was een populaire film in 1970 die genomineerd werd voor 7 Oscars. Het gaat over twee jonge studenten die verliefd zijn op elkaar. Helaas is het ware effect van de film op de maatschappij aan het publiek voorbij gegaan. Jennifer Cavilleri, gespeeld door Ali MacGraw, kwam met een nieuw concept voor jongeren. Zij noemde haar vader bij zijn voornaam, en vervaagde zo de grens tussen ouders en kinderen, wat een gebrek aan ontzag en respect toonde dat tot de dag van vandaag te zien is in sommige kringen.

Vertaling

"Love Story" was een populaire film in 1970 die genomineerd werd voor 7 Oscars. Het gaat over twee jonge studenten die verliefd zijn op elkaar. Helaas is het ware effect van de film op de maatschappij aan het publiek voorbij gegaan. Jennifer Cavilleri, gespeeld door Ali MacGraw, kwam met een nieuw concept voor jongeren. Zij noemde haar vader bij zijn voornaam, en vervaagde zo de grens tussen ouders en kinderen, wat een gebrek aan ontzag en respect toonde dat tot de dag van vandaag te zien is in sommige kringen.

Er was nog een probleem met "Love Story". De beroemdste zin wordt gezegd door Jennifer tegen Oliver Barratt, gespeeld door Ryan O'Neal, "Liefde is nooit sorry hoeven zeggen." Gelukkig zien de meeste mensen met gezond verstand in dat dit een belachelijke uitspraak is, en deze cliché raakte gelukkig snel in onbruik.

Liefde bloeit alleen op binnen duidelijke grenzen, en Oliver en Jennifer doorbraken de meest fundamentele grens. Zij hadden buitenechtelijke seks met elkaar, iets wat nu een gewoonte is geworden in relaties in westerse landen waar stellen naar believen koppelen en ontkoppelen. Het resultaat is vaak bedrog, seksueel overdraagbare aandoeningen en kinderen die het middelpunt van voogdij geschillen zijn geworden. Moeten wij ons niet afvragen: zijn dit de vruchten van ware liefde?

Wij kunnen "Love Story" niet de schuld geven van alles wat er mis is in de maatschappij, maar het is wel een voorbeeld van Hollywoods invloed op het ontrafelen van de normen en waarden in onze westerse cultuur.

In ons programma van vandaag stel ik een hele simpele vraag. Wat is de grootste liefde? Is het een gevoel? Is het iets dat ons overkomt? Ik kom zo terug met verrassende antwoorden, dus ga niet weg.

VANDAAG MORGEN DE WERELD VAN MORGEN

Welkom bij "De Wereld van Morgen".

Vandaag stel en beantwoord ik de vraag: wat is de grootste liefde?

Dat Whitney Houston één van de beste stemmen van ons tijdperk had is bijna niet te betwisten. Wie kan de helderheid en kracht van haar stem evenaren? Toch was het levensverhaal van deze prachtige vrouw bijzonder tragisch, en stierf ze jong, zoals zo vele andere popsterren.

Eén van Whitney Houstons tophits was "The Greatest Love of All." Ze had het niet zelf geschreven, en ze was niet de eerste die er een opname van maakte, maar ik denk niet dat iemand een betere heeft gemaakt. Hier is de tekst die het antwoord geeft op de vraag in de titel.

The greatest love of all is easy to achieve. Learning to love yourself is the greatest love of all.

Deze uitspraak past zeker bij de moderne cliché, dat je niet van een ander kan houden tenzij je van jezelf houdt. Wij hebben dit allemaal wel een keer gehoord en misschien zelfs gezegd, Maar is het waar? Strookt het met de feiten? Het laatste couplet van het lied is veelbetekenend.

And if by chance, that special place that you've been dreaming of leads you to a lonely place, find your strength in love.

Met andere woorden, het spreekt van een eenzaam leven, en als de grootste liefde zelf-liefde is, dan is dat het resultaat. Dat is wat we zien: een hoop eenzame mensen die van zichzelf houden.

We hebben het vaak over moederliefde, broederliefde, en liefde in het huwelijk. Dit zijn verschillende soorten liefde, die voortvloeien uit dezelfde bron.

Veel mensen zien liefde als een gevoel. Zo zag ik het vroeger ook. Toen ik een tiener was, dacht ik dat ik verliefd was op Becky, en toen, op volgorde: Susan, Judy, Pamela en Sandy. Ik wist dat ik verliefd was omdat het geweldig voelde om bij hen te zijn. Mijn hart ging sneller kloppen. Ik kon een tijdlang niets door mijn keel krijgen.

Sandy en ik hadden het over ons leven delen en samen oud worden. Maar nu is "oud" realiteit geworden en dat oud worden lijkt niet half zo romantisch meer. Uiteindelijk trouwde ik met Carol en heb ik de afgelopen 48 jaar met haar gedeeld. Ik ben zo dankbaar voor de geweldige vrouw die God me gegeven heeft.

Maar weer vraag ik: wat is liefde? Is het een snelle hartslag, klamme handen, gebrek aan eetlust? Het lijkt misschien een gekke vraag Maar er is een hoop liefdesverdriet in de wereld omdat mensen het antwoord op deze vraag niet weten.

Ik zag ooit een jonge dame in Ocean Park in Hong Kong met een T-shirt waarop stond: "Love doesn't need a teacher." Een wedervraag daarop: Als je liefde niet hoeft te leren, hoe komt het dan dat zo veel mensen eerst verliefd zijn maar later verzanden in bittere ruzie en boze beschuldigingen? Gewelddadige uitbarstingen lopen soms uit op geestelijke, emotionele of zelfs fysiek letsel. Erger nog, huiselijk geweld loopt af en toe zo uit de hand dat kinderen, familie leden en wild vreemden het slachtoffer worden van dodelijk geweld. Misschien is het tijd om liefde opnieuw te bekijken, de definitie te her-evalueren en ons af te vragen waar het vandaan komt.

Muziek zegt veel over onze cultuur. Frank Sinatra zong de bekende woorden: "I did it my way," en Whitney Houston leerde ons,

I decided long ago never to walk in anyone's shadow. If I fail, if I succeed, at least I lived as I believe.

Sinatra, Houston en het T-shirt van dat meisje dat zei dat je liefde niet hoeft te leren hadden het bij het verkeerde eind. Liefde komt niet vanzelf. Je vindt het niet door "je eigen weg te zoeken." Je moet het leren van iemand en je moet het oefenen. Maar waar kunnen we over liefde leren? Het zal velen verbazen te horen dat ware liefde in detail beschreven wordt in een oude bron die popcultuur tegenspreekt, en dat diezelfde bron onthult wat de grootste liefde is.

Voordat ik u vertel wat die bron is en diepgaande inzichten over liefde hieruit met u deel, wil ik u vertellen over onze aanbieding, John 3:16: Hidden Truths of the Golden Verse. Op het eerste gezicht lijkt dit vers misschien eenvoudig, maar het roept ook veel vragen op. Dit boekje haalt fantastische inzichten uit dit vers dat velen kunnen citeren maar weinig mensen begrijpen. John 3:16: Hidden Truths of the Golden Verse. kunt u gratis krijgen. Golden Verse. Bel op of bestel online uw exemplaar. U zult versteld staan van wat u nooit eerder opgemerkt had. Bestel dit essentiële boekje vandaag nog.

En ik ben zo terug om u te tonen wat die oude bron ons leert over wat liefde betekent.

Bij deze aanbieding ontvangt u ook uw gratis abonnement op "Tomorrow's World Magazine," vol relevante artikelen en unieke inzichten in de belangrijke vraagstukken van vandaag.

Ga ook alstublieft naar wereldvanmorgen.nl/digital en een digitaal abonnement wordt direct naar uw email verstuurd sneller dan met de post. Bezoek onze website vandaag nog.

Voor de onderbreking had ik het over een oude bron die kan verklaren wat popcultuur niet begrijpt. Eén hoofdstuk in dit boek staat bekend als het hoofdstuk over liefde omdat het handelingen opsomt die de liefde definiëren.

"Liefde is geduldig en vriendelijk, nooit jaloers of afgunstig, "nooit opschepperig of trots, nooit arrogant of zelfzuchtig of onbeschoft. "De liefde drijft haar eigen zin nooit Door. "Zij is niet humeurig of kribbig. "Zij koestert geen wrok en merkt het zelfs nauwelijks "als anderen iets fout doen. "Zij verheugt zich nooit over onrecht, "maar is blij als de waarheid wint. "Als je van iemand houdt, blijf je trouw kostte wat het kost."

Dit citaat is een vrije weergave van verzen 4 – 7. Wij zien hier dat liefde gedefinieerd wordt door actie, niet gevoelens. Het zit van buiten, niet van binnen, het tegenovergestelde van de tekst van "The Greatest Love of All". Hoewel gevoelens bij sommige aspecten van de liefde horen, vertelt de Bijbel ons dat liefde gekenmerkt wordt door hoe we anderen behandelen en op hen reageren. Het gaat om wat we doen, niet hoe we ons voelen. Het is nooit egocentrisch. Liefde is naar buiten gericht, en het vereist actie.

De Bijbel is een boek over liefde. Een jurist vroeg Jezus eens wat het grootste gebod was, en Jezus zei,

"U zult de Heere, uw God, liefhebben "met heel uw hart, met heel uw ziel "en met heel uw verstand. "Dit is het eerste en het grote gebod. "En het tweede, hieraan gelijk, is: "U zult uw naaste liefhebben als uzelf. Aan deze twee geboden hangt heel de Wet, en de Profeten."

Liefde dient allereerst gericht te worden tot onze Schepper, daarna tot onze medemens. Maar hoe tonen we God onze liefde? Is dat door warme gevoelens voor hem te hebben? Het antwoord is niet wat veel kerkgangers denken. De Bijbel geeft ons antwoorden zodat wij niet in het duister tasten. Dit is wat Jezus zegt in Johannes 14, vers 15, "Als u Mij liefhebt, neem dan Mijn geboden in acht." Even later zegt hij in vers 21, "Wie Mijn geboden heeft en die in acht neemt, die is het die Mij liefheeft" Dit is toch niet moeilijk te begrijpen. Als u een kind heeft, verwacht u dat het kind dat u ter wereld gebracht heeft doet wat u zegt, omdat u meer ervaring heeft, en u wil vermijden dat het kind dingen doet die het kunnen kwetsen. Zo is God ook. Hij heeft ons gemaakt. Hij weet wat het beste voor ons is. Hij houdt van ons en geeft ons geboden omdat Hij wil dat wij gelukkig zijn. Als wij Zijn geboden in acht nemen, tonen wij Hem respect en liefde, precies zoals een kind zijn ouders liefde en respect toont door hen te gehoorzamen. Dit is waarom de apostel Johannes in 1 Johannes 5: 3 bevestigt wat Jezus hem leerde, "Want dit is de liefde tot God, dat wij Zijn geboden in acht nemen; en Zijn geboden zijn geen zware last." Het is duidelijk dat van God houden geen gevoel van binnen is maar uiterlijke handelingen. Als we de eerste vier van de Tien Geboden analyseren, zien we dat God trouw en respect van ons vraagt. Hier is een verkorte parafrasering: U moet geen andere goden dan uw Schepper aanbidden. U moet geen beelden maken bij het aanbidden van God. U moet niet spotten met Gods naam. Vergeet niet om de zevende dag vrij te houden voor rust en aanbidding. De laatste zes geboden geven ons de minimale vereisten om liefde te tonen aan onze naasten. Merk op dat geen van deze spreekt over een fijn gevoel. Ze gaan allemaal over hoe we anderen behandelen, allereerst onze ouders. Eer uw vader en moeder. U moet niet moorden. U moet geen echtbreuk plegen. U moet niet stelen. U moet geen valse getuigenis spreken tegen uw naaste. U moet geen bezittingen van uw naaste begeren. Eén van de geboden gaat samen met een belofte, En ik zal u laten zien wat die belofte is, maar eerst wil ik u herinneren aan onze aanbieding van vandaag. "Wat is de grootste liefde?" krijgt een antwoord in ons gratis boekje, John 3:16: Hidden Truths of the Golden Verse. Bijna niemand begrijpt de verborgen boodschappen in dit vers, en ik weet van geen andere bron die Johannes 3:16 zo grondig analyseert als die boekje. Dus, als u het volledig wilt begrijpen, bestel dan nu uw gratis exemplaar van "John 3:16: Hidden Truths of the Golden Verse." Bel het nummer op uw scherm of ga naar onze website. Zo eenvoudig is het. En ik ben over 30 seconden terug om te onthullen wat die belofte is die te vinden is in het vijfde gebod. Onze aanbieding van vandaag is helemaal gratis. Geen kosten, geen verplichtingen. Kom langs op wereldvanmorgen.nl, vind ons op Facebook, kijk mee op YouTube, en volg ons op Twitter. Voor de onderbreking vertelde ik u dat ik u zou vertellen welke belofte besloten zit in het vijfde gebod. Het wordt bijna altijd over het hoofd gezien, maar de apostel Paulus noemt het in Efeziërs 6. "Eer je vader en moeder "(dat is het eerste gebod met een belofte), opdat het je goed gaat en je lang leeft op de aarde." Zij die hun vader en moeder eren en gehoorzamen leven doorgaans langer. Zij raken niet verstrikt in activiteiten zoals het gebruik van drugs die je leven verpesten en verkorten. Zij vermijden lugubere types die hen in de problemen brengen. Kortom, zij leren waardevolle lessen van hun ouders en andere invloedrijke ouderen die hen verre houden van levensbedreigende situaties. Er zijn uitzonderingen, en hoewel we het niet altijd meteen begrijpen brengt de tijd meestal de reden hiervoor aan het licht. De Bijbel vertelt ons dat we niet alleen onze ouders moeten eren, maar dat jongeren moeten leren om alle ouderen te respecteren. Weer zien we dat liefde getoond wordt in daden, een daad die ons eraan herinnert respect te tonen voor oude mensen. Dit vinden wij in Leviticus 19, vers 32, "U moet opstaan voor iemand met grijze haren en eer bewijzen aan een oudere. Uw God moet u vrezen. Ik ben de HEERE." Deze eenvoudige daad, opstaan als een oudere de kamer binnen komt, is een vriendelijke herinnering. Het is een doorlopende les, een gewoonte die ons uitdaagt, die we ons hele leven lang kunnen uitoefenen voor hen die behoorlijk wat ouder zijn dan wij. Wijsheid komt met de jaren, en een maatschappij die dit soort gewoonten uitoefent wordt er wijzer en rijker van. Popcultuur moedigt eigenliefde aan, maar onze Schepper zegt dat ware liefde niet op jezelf maar op anderen gericht is. Zijn we het er niet allemaal over eens dat de maatschappij beter zou zijn als wij deze simpele geboden naleefden? Wie is er nou niet blij met een buurman die niet van hem steelt, tegen hem liegt of echtbreuk pleegt met zijn vrouw? Wij zijn van nature egocentrisch, en alleen met zorgvuldige en toegewijde training kunnen wij leren om aan een ander te denken. Dit geldt voor zowel echtelijke liefde als naastenliefde als de liefde voor God. In de eerste hoofdstukken van Genesis, het eerste boek van de Bijbel horen we van de allereerste moord, als Kain zijn broer Abel doodt. Als Kain gevraagd wordt waar zijn broer is, zegt hij, "Ben ik de hoeder van mijn broer?" Weinig mensen zien in hoe belangrijk deze vraag eigenlijk is. In feite is het de rest van de Bijbel die deze vraag beantwoordt. Ja, wij moeten de hoeder van onze broer zijn. Wij allen moeten zorgen voor onze broer, zus, buren, voor iedereen met wie wij in aanraking komen. Is dit niet de boodschap van de parabel van Jezus over de barmhartige Samaritaan? Dit is waarschijnlijk de meest bekende gelijkenis van Jezus en is zelfs deel van onze taal geworden. Zelfs mensen die de Bijbel niet kennen gebruiken soms de uitdrukking 'barmhartige Samaritaan'. Op de Amerikaanse Wikipedia vinden we dit: "'Good Samaritan' wetten bieden bescherming aan mensen die redelijke hulp bieden aan anderen die, naar hun beste weten, gewond, ziek, in gevaar of anderszins hulpbehoevend zijn of lijken." Dit is een vereenvoudiging aangezien wetten verschillen tussen rechtsgebieden, en ik wil hier geen juridisch advies geven. Het punt is dat de term "barmhartige Samaritaan" een onderdeel is van ons taalgebruik. De gelijkenis van de barmhartige Samaritaan werd verteld toen een wetsgeleerde Jezus benaderde en vroeg, "Meester, wat moet ik doen om het eeuwige leven te beërven?" Jezus vroeg hem wat hij las in de Wet. De wetsgeleerde zei dat men God met heel zijn hart moest liefhebben en zijn naaste als zichzelf. Hij vroeg toen, "Wie is mijn naaste?" Op dit punt begon Jezus dit belangrijke verhaal te vertellen. Hij beschreef een man die geslagen en beroofd was door rovers en half dood was achtergelaten. Twee hoogstaande mannen onder de Joden liepen langs en deden niets. Eindelijk kwam er een Samaritaan, op wie de Joden neerkeken, die de man hielp, hem naar een herberg bracht om beter te worden, en al zijn onkosten betaalde. Jezus stelde toen de cruciale vraag, "Wie van deze drie was de naaste van hem die overvallen was door rovers?" Zelfs de egocentrische wetsgeleerde geeft toe dat het de Samaritaan was. Is uw broeders hoeder zijn niet ook de boodschap van Filippenzen 2, vers 3 tot 5, waar de apostel Paulus ons leert, "Doe niets uit eigenbelang of eigendunk, maar laat "in nederigheid de een de ander voortreffelijker achten dan zichzelf. "Laat eenieder niet alleen oog hebben voor wat van hemzelf is, "maar laat eenieder ook oog hebben voor wat van anderen is. Laat daarom die gezindheid in u zijn die ook in Christus Jezus was" De boodschap van popcultuur is houdt van uzelf. De boodschap van de Bijbel is houdt van God en van uw naaste. In het laatste deel van dit programma bekijken wij een tragisch waargebeurd verhaal van een man die niet begreep hoe hij van een vrouw moest houden. Maar als u wilt weten, "Wat is de grootste liefde?" Bel of schrijf dan nu of ga naar onze website om uw gratis exemplaar te bestellen van John 3:16: Hidden Truths of the Golden Verse. U vindt hier informatie over dit vers die u nergens anders zult vinden. Er is zoveel meer te leren over dit vers dan u zich kunt indenken. Het is echt de moeite waard. Het is helemaal gratis en voor niets. Wij geven uw naam niet door aan derden, dus u heeft niets te verliezen. Bel op, ga naar onze website, of schrijf om uw gratis exemplaar van "John 3:16" te ontvangen. Ik ben zo terug met het tragisch waargebeurd verhaal van een man die de ware betekenis van de liefde niet inzag. Bij deze aanbieding ontvangt u ook uw gratis abonnement op "Tomorrow's World Magazine," vol relevante artikelen en unieke inzichten in de belangrijke vraagstukken van vandaag Ga ook alstublieft naar wereldvanmorgen.nl/digital en een digitaal abonnement wordt direct naar uw email verstuurd Sneller dan met de post. Bezoek onze website vandaag nog. Gebrek aan inzicht in ware liefde Is niet voorbehouden aan onze tijd. De Bijbel vertelt het tragische verhaal van een jonge man die nooit begreep dat ware liefde naar buiten, en niet naar binnen, gericht is. Het is het verhaal van Amnon, een zoon van koning David, en Tamar, zijn halfzus. Amnon had of nooit geleerd hoe je van een vrouw moet houden of hij was erg traag van begrip. Voor hem was liefde egocentrisch en werelds. Het was geen liefde, maar lust. Laten wij het droevige verhaal lezen in 2 Samuel 13. "Absalom, de zoon van David, had een knappe zuster, "en haar naam was Tamar. En Amnon, de zoon van David, kreeg haar lief. "Amnon leed om zijn zuster Tamar tot hij er ziek van werd, "want zij was een maagd, "zodat het in de ogen van Amnon moeilijk was haar iets aan te doen. "Maar Amnon had een vriend, van wie de naam Jonadab was, een zoon van Simea, een broer van David." Wij horen dan dat Jonadab een hele slimme man was, En hij bedacht een plan waardoor Amnon alleen met Tamar kon zijn, En Amnon volgde graag het advies van zijn slimme oom. "Amnon ging liggen en hield zich ziek. "Toen de koning kwam om naar hem te kijken, "zei Amnon tegen de koning: Laat mijn zuster Tamar "toch komen en twee koeken voor mijn ogen klaarmaken, zodat ik die uit haar hand kan eten." David had moeten vermoeden dat hier iets niet klopte Met zo'n verzoek, Maar toch werd hij misleid door de woorden van Amnon En staat het toe. "Toen stuurde David een bode naar Tamar, in het huis, om te zeggen: "Ga toch naar het huis van je broer Amnon en maak eten voor hem klaar. "Tamar ging naar het huis van haar broer Amnon "terwijl hij daar lag. "Zij nam deeg, kneedde het, maakte voor zijn ogen koeken "en bakte de koeken. "Daarop nam zij de pan en schudde die voor hem leeg, "maar hij weigerde te eten. "En Amnon zei: Laat iedereen bij mij weggaan. "Iedereen ging toen bij hem weg. "Toen zei Amnon tegen Tamar:  Breng het eten in de kamer, zodat ik het uit je hand kan eten." Wij horen niet wat Tamar van dit plan vond, Maar het zag er zeker niet goed uit. Waarom überhaupt dat ongewone verzoek? Waarom moesten alle andere mensen de kamer uit? Waarom vroeg hij haar om hem met de hand te voeden in zijn slaapkamer? Er is hier duidelijk een les voor alle jonge vrouwen. "Toen nam Tamar de koeken die zij gemaakt had, "en bracht ze bij haar broer Amnon in de kamer. "Toen zij die bij hem bracht om te eten, "greep hij haar en zei tegen haar: Kom, slaap met mij, mijn zuster. "Maar zij zei tegen hem: Nee, mijn broer, "verkracht mij niet, want zoiets doet men niet in Israël; "doe deze schandelijke daad niet. "Hij wilde echter niet naar haar stem luisteren, maar omdat hij sterker was dan zij, verkrachtte hij haar en sliep met haar." Tragisch als dit was, werd het nog erger voor arme Tamar. Zoals zo vaak gebeurt als een man een vrouw verleidt - of zoals in dit geval, verkracht - en krijgt waar hij naar verlangde, laat hij haar daarna vallen. Meestal is dit omdat wat hij najaagt slechts de opwinding van de verovering is, maar er zijn andere redenen om haar te laten vallen. In het geval van Amnon lijkt het dat hij overmant werd door schuldgevoel, en hij nam geen verantwoordelijkheid voor wat hij gedaan had, Maar schoof de schuld op de onschuldige Tamar. "Daarna haatte Amnon haar met een heel diepe haat. "Ja, de haat waarmee hij haar haatte, "was groter dan de liefde waarmee hij haar had liefgehad. "Amnon zei tegen haar: Sta op, ga weg! "Toen zei zij tegen hem: Er zijn geen redenen om mij weg te sturen. "Dit kwaad zou groter zijn dan het andere dat je mij aangedaan hebt. "Maar hij wilde niet naar haar luisteren. "Hij riep zijn knecht, zijn bediende, en zei: Stuur die vrouw toch bij mij vandaan, naar buiten, en doe de deur achter haar op slot." Wie echt van iemand houdt zou nooit iets doen om degene van wie hij houdt te kwetsen. Toch zei Amnon dat hij van Tamar hieldt, en wellicht zoals bij zoveel jonge mensen dacht hij dat hij van haar hield, maar zijn daden zeggen heel iets anders. Hij was zelfzuchtig en wreed. Hij had geen empathie. In zijn ogen was liefde zijn gevoel En wat hij wilde. Hij dacht geen moment aan Tamars gevoelens of haar welzijn. Dit is geen liefde. Uiteindelijk moest Amnon een prijs betalen voor zijn verraad. Twee jaar later nam Absalom, de broer van Tamar, wraak, en het kost Amnon zijn leven. Jezus vat samen wat liefde is in de zogenaamde Gouden Regel. Dit staat in Mattheüs 7, vers 12, "Alles dan wat u wilt dat de mensen u doen, doet u hun ook zo, want dat is de Wet en de Profeten." Dit is de boodschap van de Bijbel. Behandel een ander hoe u zelf behandelt wilt worden, Wees uw broeders hoeder, stel de behoeften van anderen vóór die van uzelf, en leer dat het werkelijk beter is om te geven dan te krijgen. Als u meer wilt leren over wat de grootste liefde is, bestel dan een gratis exemplaar van "John 3:16: Hidden Truths of the Golden Verse." En kijk volgende week weer wanneer Richard Ames, Wallace Smith en ik, samen met ons gast presentator Rod McNair, weer meer vertellen over de inspirerende leer van Jezus Christus, het bemoedigende nieuws over het komende koninkrijk van God, en de spannende eindtijd profetieën en wat die betekenen. Bestel de gratis aanbieding van vandaag of bekijk het programma van vandaag nu of later op wereldvanmorgen.nl, vind ons op Facebook, kijk op YouTube, en volg ons op Twitter. Dit programma is geproduceerd door de Living Church of God. 

^