http://www.wereldvanmorgen.nl/artikelen.php
logo

Artikelen

ARTIKELEN OP ONDERWERP

Het Goede Leven

02 april 2024Gerald Weston

Het is natuurlijk om te verlangen naar een comfortabel leven zonder pijn en verdriet. Wie wil er geen gemakkelijk leven? Maar is een leven van non-stop comfort, gemak en vermaak het beste leven? Welke manier van leven brengt de grootste beloningen?

Verder Lezen...

Gebruik Het Instrument Geschiedenis

02 april 2024Mark Sandor

Een tragedie van onze moderne tijd is de verwaarlozing van de geschiedenis. Op persoonlijk en academisch niveau is de samenleving zo in beslag genomen door het hier en nu dat feiten en lessen uit de geschiedenis vaak worden genegeerd of veronachtzaamd. Hoe ver kunt u teruggaan in uw genealogie – uw ‘persoonlijke geschiedenis’ om zo te zeggen? De Bijbel onthult dat de Israëlieten hun afstamming over meerdere eeuwen konden terugvoeren (Numeri 1:17-19; vgl. Mattheüs 1), maar ik zou een website moeten betalen om me te helpen meer dan drie generaties terug te gaan!

Verder Lezen...

‘Masada zal niet meer vallen’

02 april 2024Gerald Weston

Wat is de bron van Israëls veerkracht? En wat zeggen de profetieën over het heden van Israël – en zijn toekomst?

Verder Lezen...

Zeven brieven aan zeven kerken

26 januari 2024Gerald Weston

De kerken in Klein-Azië die genoemd worden in Openbaring 2-3 bestonden langs een postroute en werden door Jezus Christus in dezelfde volgorde toegesproken als men ze op die route tegen zou komen. Terwijl velen de zeven brieven aan deze kerken als een louter historische zaak beschouwen, hebben deze boodschappen veel meer betekenis dan je op het eerste gezicht zou denken!

Verder Lezen...

De Ware Oorzaak Van De Problemen In Het Midden Oosten!

26 januari 2024Mario Hernández

Het lijkt erop dat niemand – geen politicus, geen diplomaat, geen wetenschapper – echt de oorzaak van de problemen in het Midden-Oosten begrijpt! Waarom is er zo’n aanhoudend geweld? Waarom is er zoveel haat tussen Palestijnen en Joden?

Verder Lezen...

DEEL UITMAKEN VAN HET FAMILIEBEDRIJF

26 januari 2024Rod McNair

De zachtmoedigen zullen de aarde erven, zullen regeren als koningen en priesters en zullen voor altijd dienen als ‘pilaren’ in het huis van God – de Bijbel spreekt over christenen die al deze dingen doen. Maar wat betekenen deze werkelijk voor de toekomst van Gods geroepen, uitverkoren en gelovige volgelingen?

Verder Lezen...

Kan men wat heidens is heilig maken?

01 december 2023Dexter B. Wakefield

Het lijkt elk jaar weer te gebeuren als de winter voor de deur staat. Te midden van het intense aanbod van kerstcadeaus door detailhandelaren in november en december verschijnt er een ontnuchterend contrapunt. We zien namelijk artikelen in gedrukte media en online over de niet-christelijke oorsprong van veel aspecten van de kerstvieringen.

Verder Lezen...

Jeruzalem: de weg vooruit

01 december 2023Peter Nathan

In april 2023 vierde Israël zijn vijfenzeventigste verjaardag als onafhankelijke moderne natie. Op zijn vijftigste verjaardag in 1998 werd het door wijlen Paul Johnson, de Britse schrijver en commentator, geprezen als de belangrijkste van de honderd naties die in de twintigste eeuw waren gevormd – de vorming van Israël als natie was een wonder, terwijl die van de andere dat niet was. Om het in perspectief te plaatsen: Israël heeft het 75 jaar overleefd, terwijl de Sovjet-Unie met 74 jaar ineenstortte.

Verder Lezen...

Nog niet de wereld van mijn Vader

01 december 2023Gerald Weston

“This Is My Father’s World” is een populaire lofzang geschreven door Maltbie Davenport Babcock en voor het eerst gepubliceerd in 1901. Er bestaat weinig twijfel over dat deze kwam uit een hart dat dankbaar was voor de schoonheid die hij zag tijdens zijn wandelingen langs de Niagara Escarpment [een ca 900 km lang plateau met steile wanden, red. NL] en aan de oevers van het Ontario meer in het noordelijk deel van de staat New York.

Verder Lezen...

De 'egel' van uw kind

08 november 2023Mark Sandor

Zeventig jaar geleden publiceerde historicus Isaiah Berlin een opstel met de titel “De egel en de vos”, waarin hij voortborduurde op een gezegde van de oude Griekse dichter Archilochus dat luidt: ‘de vos weet veel dingen, maar de egel weet één groot ding’. In zijn boek Good to Great uit 2001 gebruikte bedrijfsanalist Jim Collins dit concept om uit te leggen waarom sommige bedrijven uitmuntend zijn, terwijl andere enkel en alleen goed zijn.

Verder Lezen...
^