http://www.wereldvanmorgen.nl/artikelen.php
logo

Artikelen

ARTIKELEN OP ONDERWERP

SMARTPHONE ANGST? LEES EEN BOEK!

19 juli 2024Rod McNair

Hebt u [of ‘jij’ uiteraard] moeite om uw mobieltje onder controle te houden? Heeft het controle over u? Nu mobiele apparaten zich een weg banen naar elke hoek van ons leven, is het niet verrassend als u met ‘ja’ antwoordt. We begrijpen dat de smartphones van tegenwoordig met opzet zijn gemaakt om ons verslaafd te maken (“Algorithms of Addiction”, TomorrowsWorld.org, december 2021). De eindeloze parade van nieuwe beelden, meldingen en updates kan grote delen van ons leven in beslag nemen. Scheiding van onze telefoon kan irritatie en onrust veroorzaken en daar is zelfs een naam voor: nomofobie – van no [geen] mobiele telefoon fobie.

Verder Lezen...

Het ‘goede nieuws’ Evangelie

04 juni 2024Richard F. Ames

Het tijdschrift National Geographic van november 2023 kopte: “De race om de planeet te redden: kan technologie de klimaatcrisis helpen oplossen?” Een bijna universeel gevoel is dat het einde van de wereld spoedig nabij is – en de beroemde Doomsday Clock [Doemsdagklok] van het Bulletin of the Atomic Scientists bevestigt dat sentiment. Sinds januari 2024 stelt die Doomsday Clock de mate van gevaar voor onze wereld op 90 seconden voor middernacht. Het lijkt erop dat we op het punt staan onszelf te vernietigen.

Verder Lezen...

DE GEEST VAN PINKSTEREN

04 juni 2024Rod McNair

God gaf de Heilige Geest aan Zijn Kerk op de dag van Pinksteren, maar weinigen begrijpen nu de betekenis van deze Heilige Dag. Gods Heilige Geest is wezenlijk om een werkelijk Christelijk leven te leiden, maar velen zijn zich niet bewust van wat de Geest is, en wat deze dingen voor Christenen van tegenwoordig betekenen!

Verder Lezen...

Kies ervoor om uw leven aan anderen te geven

04 juni 2024Gerald Weston

Wij hier bij Wereld van Morgen geloven dat er uiteindelijk maar twee manieren van leven zijn. Eén manier levert goede resultaten op. De andere brengt hartzeer, lijden en dood. Deze keuze werd de mens vanaf het allereerste begin gegeven, zoals wordt verteld in het boek Genesis. God plaatste twee bomen in de tuin. De ene was de Boom des Levens, maar God zei tegen Adam dat het hem verboden was de vrucht van de andere boom te eten: de Boom van Kennis van Goed en Kwaad.

Verder Lezen...

PASEN: VIJF FATALE TEKORTKOMINGEN

04 juni 2024Wyatt Ciesielka

Miljoenen oprecht religieuze mensen zullen binnenkort de paaswaken bijwonen, die zogenaamd gewijd zijn aan de viering van de opstanding van Jezus. Een van Satans grootste misleidingen (Openbaring 12:9) is echter dat hij oprechte mensen verleidt om op paaszondag een valse Jezus te aanbidden. Paaszondag eert Jezus niet; in feite mishaagt het vieren van Pasen Hem zeer, net als alle afgodische en heidense praktijken (Deuteronomium 12:29-32). Laten we, met dat in gedachten, kort de vijf fatale tekortkomingen van Pasen bespreken.

Verder Lezen...

Het Goede Leven

02 april 2024Gerald Weston

Het is natuurlijk om te verlangen naar een comfortabel leven zonder pijn en verdriet. Wie wil er geen gemakkelijk leven? Maar is een leven van non-stop comfort, gemak en vermaak het beste leven? Welke manier van leven brengt de grootste beloningen?

Verder Lezen...

Gebruik Het Instrument Geschiedenis

02 april 2024Mark Sandor

Een tragedie van onze moderne tijd is de verwaarlozing van de geschiedenis. Op persoonlijk en academisch niveau is de samenleving zo in beslag genomen door het hier en nu dat feiten en lessen uit de geschiedenis vaak worden genegeerd of veronachtzaamd. Hoe ver kunt u teruggaan in uw genealogie – uw ‘persoonlijke geschiedenis’ om zo te zeggen? De Bijbel onthult dat de Israëlieten hun afstamming over meerdere eeuwen konden terugvoeren (Numeri 1:17-19; vgl. Mattheüs 1), maar ik zou een website moeten betalen om me te helpen meer dan drie generaties terug te gaan!

Verder Lezen...

‘Masada zal niet meer vallen’

02 april 2024Gerald Weston

Wat is de bron van Israëls veerkracht? En wat zeggen de profetieën over het heden van Israël – en zijn toekomst?

Verder Lezen...

Zeven brieven aan zeven kerken

26 januari 2024Gerald Weston

De kerken in Klein-Azië die genoemd worden in Openbaring 2-3 bestonden langs een postroute en werden door Jezus Christus in dezelfde volgorde toegesproken als men ze op die route tegen zou komen. Terwijl velen de zeven brieven aan deze kerken als een louter historische zaak beschouwen, hebben deze boodschappen veel meer betekenis dan je op het eerste gezicht zou denken!

Verder Lezen...

De Ware Oorzaak Van De Problemen In Het Midden Oosten!

26 januari 2024Mario Hernández

Het lijkt erop dat niemand – geen politicus, geen diplomaat, geen wetenschapper – echt de oorzaak van de problemen in het Midden-Oosten begrijpt! Waarom is er zo’n aanhoudend geweld? Waarom is er zoveel haat tussen Palestijnen en Joden?

Verder Lezen...
^