Dit is de vertaling van het Engelstalige commentaar “An EU Army  ̶ Round Two” (News and Prophecy) op de Tomorrow’s World website.

 

De Europese Unie begon de discussie over een EU-leger in 1999 en zette parate gevechtstroepen op in 2007  ̶ de gevechtstroepen zijn echter nog niet ingezet (Euractive, 6 mei 2021). Maar deze strijdkrachten zijn niet vergeten: “Veertien EU-landen, inclusief Duitsland en Frankrijk, hebben een ‘snel militair antwoord strijdmacht’ voorgesteld dat vroeg zou kunnen ingrijpen bij internationale crises. Op het ogenblik “heeft het blok een gezamenlijk budget voor de ontwikkeling van wapens, is het een militaire doctrine voor 2022 aan het opstellen en gaf het vorig jaar voor de eerste keer bijzonderheden over zijn militaire zwakheid.”

Het laatste militaire voorstel heeft het over “een brigade van 5.000 soldaten, zo mogelijk met schepen en vliegtuigen, om democratische buitenlandse regeringen te helpen die dringend hulp nodig hebben. “Het hoofd van Europa’s buitenlands beleid, Josep Borrell, heeft herhaaldelijk verklaard: “de EU dient de taal van macht te leren.” De organisatie heeft nu een officieel Europees Defensie Fonds, “een mechanisme dat het vermogen van het blok versterkt om te voorzien in training en uitrusting  ̶ met inbegrip van, voor de eerste keer, wapens  ̶ aan non-Europese militaire strijdkrachten rond de wereld” (The Guardian, 19 mei 2021).

Eindtijdprofetie onthult dat de komende “koning van het noorden”, een door Duitsland geleid Europees ‘beest’ aanzienlijke militaire macht zal hebben (Daniel 11:40) en deze macht zal gebruiken om Jeruzalem met legers te omgeven (Luke 21:20–21). Zij die Bijbelprofetie bestuderen zouden moeten uitkijken naar een militaire opbouw door Europa en pogingen om deze militaire macht uit te breiden naar buiten zijn grenzen! Lees of luister naar het boekje Veertien tekenen die Christus’ terugkeer aankondigen voor meer informatie over deze toekomstige militaire macht.